Kulturhistoriske tapeter fra Norsk Arv - vakre og varige! Kolleksjonen Norsk Arv strekker seg fra Empiren 1780 og frem til og med Funkis 1945.

Denne tapetkolleksjonen er laget i samarbeid med Riksantikvaren og Norsk Institutt for Kulturminneforskning ved vitenskapelig rådgiver Jon Brænne. Tapetene blir trykt etter gammel metode, på en Rosenmaskin fra 1890, med håndblandet mineralpigment - linoljeforsterket limtrykk. Overflaten er forsterket i forhold  slik at tapetet tåler å bli tørket av med en fuktig klut. Produksjonen er miljøvennlig og råvarene er i stor grad fornybare. Energiforbruket er lavt, og prosessen og sluttproduktet avgir ikke skadelige stoffer.

Den linoljeforsterkede overflaten består av kokt, kaldpresset linfrøolje, vann og cellulose stivelse (lim). Fyllstoffer og pigmenter er organisk og ikke metallavhengig. Ingen giftige stoffer blir brukt. Alt papir er ubleket og naturlig. Normal leveringstid ca 1-2 uker. (Med forbehold om at leveringstid kan bli opptil 4 uker dersom designet må trykkes opp til lager.)

Slik tapetserer du med papirtapet fra Norsk arv. (Klikk her)

Informasjon om tapet og border.

Her kan du se korte videosnutter om hvordan du tapetserer.  Du finner også en artikkel med instruksjoner i Norske Hjem, utgave 1 2023.

Du kan bruke en tapetkalkulator for å finne ut hvor mange ruller du trenger. Den finnes flere slike på nett. En av dem er denne fra Boråstapeter.

Husk å bestille tapetklister for papirtapet!

 

Din konto

Handlevogn

Varer i handlevogn: 0
Totalt: 0,00
Handlevogn  |  Kasse

Annonser